8 Haziran 2014 Pazar

Calvin Klein Collection 2015

Calvin Klein Collection 2015 gerçekten güzel ve iddialı  tasarımlar. Siyah ve beyazın güzel uyumunu kullanan Calvin Klein’in elbise modelleri de oldukça beğenilecek tarzdan.  Calvin Klein Collection 2015 modası galerimide…
















Haftanın En İyi Çanta Modelleri (Chanel)

Chanel’in Bu haftanın en iyi çanta modelleri. İddialı tasarımı ile otantik çanta modelleri..








Stresi Kuru Üzümle Yenin


                        

Selçuk Üniversitesi (SÜ) Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ali Sabır, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kuru üzümün çok değerli bir besin kaynağı olduğunu söyledi.
Kuru üzümün, A ve B vitaminleri ile kalsiyum, potasyum, demir ve sodyum bakımından zengin olduğunu belirten Sabır, vücudun savunma mekanizmasının güçlenmesine büyük katkı yaptığını dile getirdi.
“Daha dirençli bir bünyeye sahip olabilirsiniz”
Doç. Dr. Ali Sabır, kuru üzümün günümüz hastalıklarına da çare olduğunu ifade etti. Üzüm tüketerek hastalıkla mücadelede daha dirençli bir bünyeye sahip olunacağını vurgulayan Sabır, şunları kaydetti:
”Kuru üzüm, insan vücudunda kansere neden olabilecek zararlı maddelere karşı koruyucu özellik taşımaktadır. Üzümde bol miktarda bulunan ve güçlü bir antioksidan madde olan ‘Rezveratrol’, insan bünyesinde kanser hücrelerinin gelişimini sınırlandırıcı etki yapmaktadır. Bu madde ayrıca, insanlarda aşırı soğuk havalara karşı direnç sağlamakta ve bünyeye giren virüs ve mantarlarla savaşarak bünyeyi bu tür zararlılara karşı korumaktadır. Öte yandan, kalple ilgili olarak kuru üzüm, başta kanın temizlenmesi, kalbin güçlendirilmesi ve dolayısıyla kalp-damar hastalıklarına karşı direncin artmasına da yardımcıdır. İleri yaşlarda, üzümün unutkanlığı önlediği alzheimer gibi hastalıklara karşı da iyi geldiği bilinmektedir. Mevsimler arası geçiş dönemlerinde yoğunlaşan gribal enfeksiyonlara karşı da bağışıklık sistemini önemli derecede güçlendirmektedir.”
“Stresi kuru üzümle yenin”
Doç. Dr. Sabır, üzüm içerisinde lifli maddelerin olduğunu, bu maddelerin bağırsakların sağlıklı bir şekilde çalışmasında etkili olduğunu aktardı.
Üzümün, gastrit ve benzeri mide rahatsızlıklarına karşı mideyi kuvvetlendirici olduğuna dikkati çeken Sabır, şöyle devam etti:
“Nefes darlığına ve boşaltım yoluyla ilgili iltihaplara karşı da üzümün iyi geldiği bilinmektedir. Yine vücutta biriken toksinler dediğimiz vücuda zararlı olan yabancı maddelerin dışarıya atılmasında üzümün önemli faydaları vardır. Yorgunluğu ve ağız kokularını giderici özelliğe de sahip olan üzümün faydaları aslında çok daha fazladır. Bir avuç kuru üzüm stres kaynaklı çeşitli zorlukların üstesinden gelmek için önemli etkiye sahiptir. Stresi kuru üzümle yenin. Çünkü üzüm, tüm vücut hücrelerinde olduğu gibi insan beynindeki hücrelerin enerji kaynağıdır ve insanın ruhsal gücünü doğrudan etkileyen bazı bileşiklerin salgılanmasına da yardımcı olduğu bilinmektedir.”

Sıkı Bir Cilde Kavuşmanın Yoları

Sıkı bir cilt kim istemez ki ? Sıkı bir cilde ulaşmak çok da zor değil. Bir kaç ipucu ve uygulanması ile sıkı bire cilt sahibi olabilirsiniz. Memorial Etiler Tıp Merkezi Dermatoloji Bölümü’nden Uz. Dr. Zerrin Baysal, yaza girerken cilt sağlığı için alınması gereken önlemleri ve sıkı bir cilt için neler yapılması gerektiğini anlattı:


ÖNCE TEMİZLİK
Temizlenmeyen deri kalınlaşır, yağlanır, kaba ve sivilceli bir görünüm alır. Bunun için çok pahalı temizleme jelleri, köpükleri ya da losyonları kullanmak şart değildir. PH’ ı 5- 5,5 arasında bulunan bir sabun yağlı ciltlerin temizlenmesinde ideal bir üründür. Kişinin cildi kuru ise yağlandırma sağlayacak kremli ya da zeytinyağlı bir sabun önerilir. Aşırı makyaj yapanların temizliği sabunla mümkün olmaz. Sabunla yıkamadan önce badem sütü ile temizlenip sonradan yıkanması daha uygundur. Böylece hem ciltte makyaj artığı kalmamış olur, hem de badem sütündeki A vitamini deriyi tazeler.
EVDE TONİK YAPIMI
Temizlenen cilt gözenekli, yağlı ya da siyah noktalı ise tonik kullanmak gerekir. Piyasada bulunan toniklerin yanında gülsuyu, maden suyu, pirinç suyu bu amaçla kullanılabilir. Örneğin 10 cc gül suyunun içine damlatılacak birkaç damla limon suyu uygun bir tonik haline gelir. Günde iki kez temizlenmiş cilde uygulanmalıdır. Kişiden kişiye değişebilecek birçok tonik hazırlanabilir.
MUTLAKA NEMLENDİRİCİ
Temizlenmiş, tonikle sıkıştırılmış bir derinin artık nemlenmesi gerekir. Genç ciltler için çok kompleks ürünlere ihtiyaç yoktur. İster genç olsun, ister yaşlı gündüz kullanılan nemlendiriciler mutlaka güneş filtreli olmalıdır. Gece yatmadan önce cildin bir kez daha nemlenmesi gerekir. Bu aşamada kullanılacak ürünler kişiden kişiye mutlaka değişiklik gösterir. Sorunsuz genç bir cilt için baz bir krem yeterken, akneli ciltler için meyve asitleri içeren formüller, cilt yaşlanmasını engellemek için besleyici ürünler, gençleştirmek için ise onarıcı ürünler seçmek gerekir. Bu formüller cilt tipine göre de farklılık gösterir.
SABAHLARI 1-2 BARDAK SU
Günde an az 2 litre su içerek hücreleri temizlemek, dolgunlaştırmak ve kırışıklıkları azaltmak mümkündür. Bitki çayları veya sebze suları da bu miktara dahil olabilir. Ancak alkol, çay, kahve, meşrubatlar ve asitli içecekler günlük su tüketim miktarının dışında tutulmalıdır
KURU KAYISI, FINDIK, CEVİZ
Dıştan sağlanacak bakımlara ek olarak sağlıklı bir cilt için düzenli uyku, bol su tüketmek, stresli hayattan uzak durmak, sebze ve meyve tüketmek, kuru kayısı, fındık, ceviz gibi gıdalardan uygun miktarda almak, aşırı yorucu sporyapmaktan kaçınıp temposu daha yavaş olanları seçmek gerekir.

GÜNEŞ KORUYUCU

Güneş ışınlarının zararlı etkilerinden korunmak amacıyla mutlaka güneş koruyucular kullanılmalıdır. Bu ürünler zararlı UV ışınlarını emerek ya da yansıtarak cildin zarar görmesini engeller. Güneşe çıkmadan 20 dakika önce cilt tipine uygun olarak seçilen bu ürünlerden uygulanmalı ve gün içinde tekrarlanmalıdır.


Sağlıklı Günler...

Yağlı Ciltlere Çilek Maskesi


Mevsimine göre maskelerimize devam ediyoruz. Yağlı ciltlerin büyük sorunu havaların ısınması ile birlikte cildiniz de daha fazla yağlanmaya başlar. Ancak güneşli günler cildiniz için bir bakım maddeesini doğa kendisi veriyor bizlere Çilek, bugün yağlı ciltler için çilek maskesi tarifi vereceğim.

Maskenin hazırlanışı:
Çilek cildi sıkılaştırır ve yağlı cilt yüzeyi için ideal bir bakım sağlar. Çilekleri ezin. Ezilmiş çileklere bir kaç damla limon suyu ilave edin. Limon suyundaki c vitamini de sıkılaştırması için bir destek olacaktır.
Maskenin Uygulanışı:
Maskeyi temiz cildinize masaj yaparak uygulayın ve 20 dakika bekletip, ılık su ile durulayın.

Göbek Yağlarından Kurtaran Reçete




Yaz geldi. Göbeklerdeki yağlardan kurtulmak isteyenlere harika  bir içecek Salatalık Çayı… Salatalık Çayı ile kısa zamanda göbek yağlarınız eriyecek…

Özellikle göbek yağından kurtulmak isteyenler için obezite ile ilgili çalışmalar yapan Dr.Fevzi Özgönül, salatalık çayı önerisinde bulundu.


Yazın vücudun çok fazla enerjiye ihtiyacı olmadığını söyleyen Dr. Özgönül, “Bütün yeşillik türlerini tüketebiliriz. Göbek yağlarından kurtulmak istiyorsanız bu çay tam size göre.”
Salatalık çayı; 1 tane salatalık, 1 tatlı kaşığı rendelenmiş zencefil, 1 dilimlenmiş limon, 10-12 dal taze nane
1 gece 1 litre su içinde bekletin, sabah ve akşam aç karına 1 su bardağı için.
“Bu çayın amacı onikiparmak bağırsağında bulunan sindirim enzimleriniz aktive etmek. Böylece yedikleriniz daha iyi sindirilecek ve sonuç olarak daha az acıkacaksınız ve tatlı isteğiniz azalacak bu sebeple bu çayı içerken tatlı ekmek hamur işi yenilmeyecek” dedi.









H&M İlkbahar Yaz 2014 Koleksiyonu

Bu yazın moda tasarımı H & M bohem ve flamenko tarzından esinlenmiş. Tasarımlarında deri ve ipek kullanılmış. Şaşırtıcı şıklıktaki bu koleksiyonu oldukça güzel tasarlanmış İddialı tasarımda deri ve ipeğin de muhteşem yansımalarını ve uyumunu yansıtılmış. İşte süper koleksiyon galerimde.




















































Şık ve Güzel Kalın...