6 Haziran 2014 Cuma

Bugün ne giysem?

Bir geceye davetlisiniz ve herkese fark atmaya ne dersiniz? İşiniz düşündüğünüz kadar zor değil. Tek yapmanız gereken, şu meşhur kokteyl elbisesine bir alternatif üretmek...



ALTERNATİF 1
Son zamanlarda bir konuda ağız birliği yapmış gibi aynı şeyi söylüyoruz: Elbise hepimizin baş tacı. Her durumda kurtarıcı; günlük hayatta, davetlerde... Peki ya kokteyl elbisesi? Şık olmak istediğimizde akla hemen ve bir tek o mu gelmeli? Ona mahkum olmak zorunda mıyız? Hiç de değil! Pantolonun en yeni halleri buna en güzel cevap. Şık bir pantolon, en iddialı elbisenin önünü kesecek güçte! Üstelik gardırobunuza bir yatırım; herhangi bir elbiseden de çok daha uzun ömürlü. Kaliteli bir modeli, sizi iki sezonda terk edenlerden değil, uzun yıllar size eşlik edecek gerçek bir dost ayarında.



ALTERNATİF 2
İlla elbise diyenlerdenseniz, başkalarının üzerinde görme ihtimaliniz olan yeni sezon modellerinden uzak durun, çünkü bir seçeneğiniz daha var; o da vintage. Ama bu konuda dikkat etmeniz gereken birkaç nokta var: 20-70'li yılları kapsayan, döneminin en iyi örneği (olması gereken) bu elbiselerin pek çok sahtesi, yani vintage'la ilgisi olmayan alternatifleri var. Eski veya kullanılmış, vintage değildir! Diyelim ki arzu ettiğiniz (vintage) elbiseyi buldunuz. Sakın 40'lara ya da 70'lere ait bir tanesini giydiniz diye saç, makyaj veya aksesuarlarınızı da bu döneme uydurmaya çalışmayın, çünkü o zaman güzelim kıyafetiniz balo kostümüne dönüşür. Tam tersi, onu modernize edin, kendi yorumunuzla "sizin" yapıp güncelleyin.


ALTERNATİF 3
Yeni etekleri denediniz mi? Ya da ceketleri? Pırıl pırıl olanları... Bunların üstüne/altına düz bir atlet/tişört veya bluz da giyseniz yeterli olabiliyor. Böyle bir etek ya da ceketle herhangi bir davetin en şık konuğu olacağınız garanti. Optimum sonuç almak için söz konusu eteğinizi ya da ceketinizi dolabınızdaki en sade, "sıradan" parçalarla bir araya getirin. Bu makyajınız için de geçerli. Bu arada, Sienna Miller bir galada baştan aşağı (pantolon/ gömlek) "pırıltı" giymişti, ancak o, herhangi birisi değil, biliyorsunuz. Üzerinizdeki pırıltılı bir parça... O tek başına da gerekli etkiyi yaratacaktır.

ALTERNATİFLERİN ALTERNATİFİ
Bu alternatiflerin hiçbiri sizi tatmin/ikna etmedi mi? O zaman devreye kişisel zevkiniz ve yaratıcılığınız girsin lütfen. Kısacık şortlar, buna cesareti (ve vücudu fit/yaşı uygun) olanlar için unutulmaması gereken parçalar. Bu arada, muhteşem bir ayakkabı ya da kemerin, en sade kıyafeti dahi yıldızlaştırabileceğini biliyorsunuz, öyle değil mi? Saçınızdaki ilginç aksesuar, iri kolyeniz, elinizdeki şık çanta... Hepsi icabında elimizdeki en önemli kozlar olabiliyor.


Şık ve Güzel Kalın...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder